Skip to content

On prem

AIO

Instanța AIO (All-In-One) este prima alegere pentru majoritatea proiectelor, datorită procesului simplu de instalare și configurare. În această configurație, toate componentele și serviciile CYBERQUEST se află pe o singură mașină.

Recomandăm implementarea AIO pentru stabilitatea, ușurința de configurare și operare.

Această versiune este cea mai potrivită pentru implementarea în infrastructuri IT mici și mijlocii.

Ediție distribuită

Prin ediție distribuită (arhitectură distribuită) înțelegem că CYBERQUEST poate fi implementat pe mai multe mașini, în aceeași rețea sau în rețele diferite.

În arhitectura distribuită, CYBERQUEST poate fi implementat ca AIO pe mai multe mașini (în scopuri de HA etc.) sau serviciile componente ale CYBERQUEST sunt implementate pe mașini separate.

Scopul principal al configurării CYBERQUEST într-o arhitectură distribuită este creșterea performanței prin distribuirea sarcinii pe mai multe mașini. Deși este foarte tentantă pentru creșterea consistentă a performanței, este supusă unor cereri de servicii mai mari (din cauza complexității instanței), iar defecțiunile software sau hardware ale unor terțe părți au un impact mai mare.

Recomandăm arhitectura distribuită doar pentru proiecte mari și proiectăm soluția în mod specific pentru fiecare astfel de proiect.

Scalarea Online DataStorage

Acest lucru se realizează prin implementarea serviciului Online DataStorage pe o mașină separată. Prin utilizarea unei puteri de procesare separate pentru întreținerea depozitului de date NoSQL, se pot atinge valori ridicate de ingestie (în EPS) și de corelație per CPU pentru serverul de procesare CYBERQUEST.

Pentru cantități mari de date (peste 5 TB), se poate implementa un cluster Online DataStorage . A se vedea capitolul 03. Set-up (Configurare) pentru informații despre clusterizarea Online DataStorage .

Scalarea serverului de date

În unele cazuri, în care datele trebuie colectate din rețele separate (și, în multe cazuri, și de la distanță), serviciul Data Server (responsabil cu primirea fluxurilor de date) poate fi implementat pe mașini separate. De asemenea, scalarea serverului de date se poate face pentru a crește performanța generală.

Scalarea Rabbit MQ

Prin implementarea serviciului de coadă de așteptare (alimentat de RabbitMQ) pe mașini separate, performanța generală a instanței CYBERQUEST poate fi crescută.

Scalarea stocării datelor (arhivă)

În proiectele în care datele trebuie păstrate pentru perioade de timp foarte lungi și cu cerințe de acces imediat, serviciul Data Storage (Arhivă) poate fi implementat pe mașini separate. Acest lucru permite CYBERQUEST să mențină depozite de arhivă uriașe. De asemenea, asigură o oarecare creștere a performanței generale a instanței CYBERQUEST.

Scalarea motorului de corelație

Scalarea motorului de corelație, pe lângă serviciul Online DataStorage, este cea mai mare creștere a performanței care poate fi implementată pentru o instanță CYBERQUEST.

Exemple

Implementare de înaltă disponibilitate (variantă)

Alt Image

Arhitectură distribuită cu Online DataStorage inclus

Alt Image

Arhitectură distribuită cu Online DataStorage distribuită și colecție de site-uri multiple

Alt Image