Skip to content

Joburi

Puteți crea și utiliza sarcini pentru a acționa asupra datelor analizate și stocate în depozitele online sau în arhivă. Deoarece volumele în cauză pot deveni foarte mari în timp și din cauza restricțiilor de manipulare inerente pentru datele în uz sau pentru datele aflate în diferite stadii de evoluție, nu se recomandă simpla copiere, mutare sau ștergere a fișierelor de stocare.

Navigați la Settings (Setări) apăsând pe Alt Image din colțul din dreapta sus al interfeței, apoi faceți clic pe Jobs > Jobs:

Alt Image

Se deschide pagina Jobs, care vă permite să vedeți lista joburilor deja definite sau să creați unul nou. Veți observa că nu există joburi predefinite.

Alt Image

 • Faceți clic pe start job Alt Image pentru a executa o lucrare. Start Job poate fi verificat în pagina Job Executions (Executare lucrări) descrisă în secțiunea următoare.

 • Pentru a șterge un job din listă, apăsați Alt Imagede lângă acesta. Ca măsură de precauție, vi se va cere să confirmați ștergerea.

 • Pentru a marca un job ca fiind activat/inactivat, apăsați butonul Alt Image.

Puteți crea oricâte lucrări doriți, având în vedere doar sarcina pe care execuția lor o va produce asupra mediului soluției. Lucrările pot fi foarte consumatoare de resurse pentru procesorul, memoria, spațiul de stocare și, eventual, rețeaua serverului dumneavoastră.

În lista de joburi deja definite, vi se oferă detalii precum tipul de job, serverul pe care este executat și dacă este activ sau nu. Explicațiile privind aceste detalii sunt oferite în secțiunea dedicată creării unui nou job.

Crearea unui nou job

Întoarceți-vă la Settings > Jobs > Jobs. În pagina Jobs, selectați Alt Image și se deschide o pagină de configurare care vă permite să creați o nouă lucrare:

Alt Image

Atributele descrise mai jos sunt similare cu cele din pagina de configurare Edit Job. Vă rugăm să rețineți că opțiunile disponibile se vor schimba în funcție de tipul de lucrare selectat:

 • În câmpul Name, introduceți un nume care să identifice postul nou creat. Acest nume va apărea în lista Jobs.

 • În câmpul Description (Descriere**), introduceți o descriere explicativă a postului.

 • În Server drop down vă permite să alegeți serverul de date

 • Job Type drop-down vă permite să alegeți între:

 • Import job: pentru a importa evenimente dintr-un depozit sursă către un depozit online sau către o arhivă. Joburile de import sunt foarte utile pentru operațiunile de consolidare sau la scoaterea din uz a unor depozite învechite.

 • Delete job: pentru a șterge evenimente dintr-un depozit. Ștergerile pot fi necesare pentru a elibera spațiu utilizat de evenimente din aplicații învechite sau ca urmare a unui import.

 • Copy job: vă permite să copiați date de la un depozit de date la altul. Această operațiune este posibilă numai între depozite offline și permite duplicarea datelor

 • Dreptul de a fi uitat: este un tip special de job care permite ștergerea granulară a datelor personale pe baza unor filtre. Aceste joburi au fost introduse pentru respectarea reglementărilor privind protecția datelor.

 • Stocarea datelor este întotdeauna stocarea de date sursă, indiferent de ce tip de job pe care îl alegeți

 • Opțiunea Where to Import (Unde se importă) pentru joburile de import/copiere, poate fi fie un site online fie un depozit online sau offline în care are loc importul

 • Period Spec. Type drop-down vă permite să alegeți între Start & End Date sau Last 'x' units.

 • Start Date și End Date vă permit să definiți intervalul de timp pentru care va acționa execuția sarcinii.

 • Last 'x' units vă permite să alegeți cel mai recent număr de unități, unde o unitate poate fi secundă, minut, oră, zi, lună sau an.

 • Active vă permite să marcați o sarcină ca fiind activată/inactivată.

 • Use Filters vă permite să adăugați unul sau mai multe grupuri de filtre, grupul fiind format dintr-un operator (AND, OR) și o regulă de filtrare. Lista de filtre este creată în secțiunea Rules > Filter Rules (Reguli > Reguli de filtrare).

După ce ați terminat de creat sarcina, apăsați butonul "Save" pentru a salva modificările sau butonul "Cancel" pentru a închide fereastra fără a salva.

În lista de mai jos am definit câteva exemple de locuri de muncă:

Edit Job

Pentru fiecare lucrare din listă, puteți alege să o editați, să o ștergeți sau să o executați. Faceți clic pe Alt Imagepentru a edita lucrarea. Se deschide pagina Edit Job cu opțiuni de configurare similare cu cele de creare a unui nou job. Efectuați orice modificări necesare, apoi faceți clic pe "Save" (Salvare) și închideți pagina.

Alt Image

Gestionarea executării joburilor

Accesați Settings > Jobs > Job Executions. Se deschide pagina Job Executions care vă permite să vedeți istoricul lucrărilor care au fost executate, rezultatul acestora și, de asemenea, rezumatul lucrărilor care sunt în curs de execuție.

Alt Image

Ștergerea unei execuții din această listă produce efecte numai dacă lucrarea nu a fost încă terminată. Ca regulă generală, este recomandabil să se aștepte ca o execuție să se termine înainte de a o șterge.